[menu]  [ddh] laatste update: 12 juli 2014
 
 
Vrijwilligers welkom!

dDH wordt op het moment gerunt door een te klein aantal vrijwilligers, die zeker wat versterking verdienen. Als je je aangesproken voelt door zaken als 'vrij verkeer van informatie', 'vrije meningsuiting' en het leuk vindt om een onafhankelijk internetplatform in de lucht te houden:
Welkom bij de club!
 
Bij dDH werk je mee aan een 'vrijplaats' op Internet: onze eigen server en alle bijzondere mogelijkheden die dat biedt. dDH staat open voor ideeën en experimenten en biedt ook het platform om die ideeën uit te voeren. Kortom, ook jij kunt je ei kwijt bij dDH:
 
Wel interesse, maar nog geen idee? Maak een afspraak en kom eens praten. Er is altijd wel iets te doen wat jou ligt. Hieronder wat suggesties.
 
Functies in de aanbieding
 
Geen van de taken binnen dDH is bijzonder ingewikkeld en zij kunnen prima door verschillende personen vervuld worden. Natuurlijk is voor sommige taken specialistische kennis nodig, maar zelfs de techniek achter dDH is relatief eenvoudig. We zijn bezig met informatie en communicatie, niet met technische toeters en bellen.
 
Een extra dimensie is het grote 'rendement' van je inspanning bij het werken aan E-media.
Zo kan bijvoorbeeld een goede, actieve webmaster via ťťn of meer websites in z'n eentje een groter publiek bedienen dan een aantal tijdschriften met vele redactieleden samen. En veel goedkoper.
Een programmeur kan bijvoorbeeld ťťn handig programmaatje voor de server schrijven, waar duizenden mensen jaren lang plezier van hebben en wat mensjaren werk uitspaart.
Voldoening verzekerd dus.
 
Beheerders en programmeurs: Jullie zijn goden! Vele internet-initiatieven en media smeken je of je achter hun eenvoudige terminalletje wilt neerdalen.
dDH heeft je ook nodig! Van welke borrel hou je het meest? We zoeken mensen die een stukje onderhoud van de server kunnen doen en/of willen programmeren. Bouw bijvoorbeeld een tooltje om een statische website (zonder database) via een webformulier aan te vullen en we aanbidden je. We hebben een hele wasl... ehm verlanglijstje, van uiterst simpel tot uiterst innovatief, en we zijn heel geduldig ;-)
 
Webmasters: Voor diverse rubrieken en sites, een taak die verlicht gaat worden door enkele speciale automatisering-gereedschappen. Maar dDH sites zijn eenvoudig van opzet en ook prima 'met de hand' bij te houden. Je werkt met 'voorgebakken' sjabloonpagina's, dus veel kennis van HTML is niet nodig. Kennis over het onderwerp van een site is gewenst en leuker voor jezelf, eigen nieuwsgaring mag ook, graag zelfs.
 
Mailing list beheerders: Grotendeels een gespreid bedje bij dDH. Maar service-verlening is belangrijk en kwaliteitsbewaking is soms hard nodig. Als je even niet oplet, kunnen een paar 'vervelende gebruikers' een goed lopende en waardevolle mailing list om zeep helpen.
Maar dat zijn uitzonderingen. Meestal doet de mailing list software, Mailman, automatisch het meeste werk en heb je er weinig omkijken naar.
 
Correspondenten: Reporters, columnisten, fotografen, filmers, cartoonisten, enz. dDH heeft een aantal 'eigen' websites, die we ook zelf vullen met inhoud. Op dit gebied kun je eigenlijk altijd een bijdrage leveren, eenmalig of dagelijks, dat maakt niet uit. En je hoeft bijvoorbeeld als schrijver niet ook nog je eigen webpagina's te maken. Mag wel, maar aanleveren is voldoende.
 
Database deskundigen: We hebben een database nodig voor onze eigen relaties. Erg belangrijk voor dDH zelf. Maar we hebben ook ambitieuze ideeŽn voor een 'universele open source database' voor maatschappelijke organisaties en kunnen daarbij samenwerken met anderen.
 
Bestuursleden: Naast de gebruikelijke bestuurstaken zijn bestuursleden bezig met projecten, evenementen, acties e.d. al dan niet in combinatie met een taak uit onderstaande opsomming. Alle ruimte dus voor eigen inbreng en creativiteit.
 
Management: Misschien een te groot woord, maar dDH zou er veel baat bij hebben als niet altijd 'de waan van de dag' regeert, maar er meer planmatig gewerkt kan worden. Project uitwerken, geld vinden, mensen op zetten; van die dingen.
 
Contactpersoon/coŲrdinator vrijwilligers: dDH krijgt regelmatig enthousiaste reacties (tot uit Afrika en AziŽ), die mensen in een impuls schrijven. Eerste taak is dus: met weinig tijdverlies het kaf van het koren scheiden. Vooral alert reageren, zeker ook zelf werven en vervolgens de echte vrijwilligers samen met anderen op het juiste pad zetten, motiveren, inspireren. In de gaten houden wie waar mee bezig is, voorkomen dat er overbodige of dubbele dingen gedaan worden en vooral bewaken of belangrijke afspraken of beloftes ook nagekomen worden. Een zeer reŽle optie is ook de inschakeling van stagiaires.
 
Technisch coŲrdinator: Bekend met Linux, open source software, websites en mailing lists, maar niet persé een programmeur. Vooral een praktische en efficiŽnte netwerker, die prioriteiten signaleert en overzicht houdt.
 
Fondswervers: Kennis van subsidie- en fondsenland en gevoel voor de actuele zaken. Waar kan dDH op inhaken, hoe vertaal je onze behoefte in een goede aanvraag. 'In principe' kan dDH van vele walletjes eten: subsidies voor inhoudelijke projecten, ondersteuning van derden of van evenementen, ontwikkelen van educatief materiaal en workshops, bouw van (open source) software, apparatuur, exploitatie, enz.
 
Meedoen? Neem contact op! of bel direct 070-3654124.

 

terug/back | menu | ddh