[menu]  [ddh] Laatste update: 26 april 2013

Hoe staat dDH er voor?
(tevens algemene disclamer :-)

dDH heeft haar eigen Internet server en beheert die zelf. Ook ons 'adressenbeheer' op Internet (de name servers) beheert dDH zelf. De server staat in een datacentrum, maar we maken zelf de backups. Als er iets stuk gaat ligt er reserve hardware klaar. Kortom: dDH mag met recht een Onafhankelijk Internet Platform genoemd worden.

dDH is op dit moment een 100% vrijwilligersorganisatie. Zowel het technisch als redactioneel onderhoud van de dDH-server is in professionele handen, maar is nog onbetaald werk. De kosten worden betaald uit de bijdragen van de deelnemers. Feitelijk zijn de deelnemers samen verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van dDH.
Tot nu toe wordt ook het meeste technisch en redactioneel onderhoud verzorgd door Socia Media. Op den duur hoopt dDH een vergoeding te kunnen opbrengen voor onderhoud, waardoor de continuïteit zeker gesteld wordt.

dDH is een initiatief wat zich in de praktijk bewijst. Samen bouwen we een Onafhankelijk Internet Platform op en tonen aan dat ook maatschappelijke organisaties zelf nieuwe media kunnen bouwen. En dat is dus helemaal niet zo onbereikbaar als het misschien lijkt. Omdat dDH zich specialiseert als informatie- en communicatieplatform, is er (vergeleken met bijv. een Internetprovider) maar weinig apparatuur en techniek nodig, waardoor dDH erg goedkoop kan werken en zich kan concentreren op inhoud.

Kortom: Nieuwe media in aanbouw, langzaam, maar degelijk.
See you online,

Boyd Noorda,
voorzitter dDH


terug/back | menu | ddh